Trouwen in het Hofshuus

Aanstaande echtparen die op zoek zijn naar een wat exclusievere entourage om in het huwelijk te treden, kunnen in Het Hofshuus hun hart ophalen.
Wie zou er immers niet voor voelen om in de adembenemende sfeer van een dromerige, eeuwenoude hofstede elkaar het ja-woord te geven.

Het Hofshuus is zo’n plek !!!

Het is een gaaf bewaarde hallehuis-boerderij aan de rand van Varsseveld, richting Lichtenvoorde, die in de romantische negentiende eeuw zijn huidige vorm kreeg.
Het statige gebouw spreekt sterk tot ieders verbeelding en biedt bruid en bruidegom dan ook een unieke gelegenheid om de bruiloftsgasten in een niet alledaagse omgeving te ontvangen.

U en uw gasten arriveren op de parkeerplaats. Ook voor een groot gezelschap biedt die ruim voldoende plaats en is natuurlijk kosteloos. Reeds de aankomst op het landelijk erf brengt iedereen in een ontspannen sfeer die deze bijzondere dag kenmerkt. De hoge oude bomen geven een gevoel van grote rust, het imponerende Oud-Hollandse pannendak maakt aangenaam nieuwsgierig naar het interieur.

De “grote kökken” (de woonkeuken) met open haard biedt een warm onthaal aan een klein gezelschap tot 20 personen, intiem, knus en gezellig.
De “deale” (de deel)  is bestemd voor grotere partijen tot zo’n 60 personen. In het Hofshuus zijn 55 stijlvolle stoelen met een rieten zitting beschikbaar. De sanitaire voorzieningen zijn fonkelnieuw en uiteraard ook geschikt voor mindervaliden.

Er kan koffie of thee met “krintewegge” (krentenbrood) en/of een glaasje champagne worden geserveerd en er is voldoende gelegenheid om het bruidspaar te feliciteren. Standaard duurt de ceremonie ongeveer één uur. In overleg met de beheerder is het echter mogelijk om langer van de sfeer van het Hofshuus te genieten. U zou bijvoorbeeld kunnen denken aan een receptie of aan het maken van een uitgebreide fotoreportage. De flora en fauna ter plekke zijn uniek!!!

De kosten van de huwelijksvoltrekking betaalt u aan de gemeente. Voor de tarieven verwijzen wij u naar de website van de Gemeente Oude IJsselstreek. Verder loopt alles via Burgerzaken van de Gemeente Oude IJsselstreek, tel. 0315-292292

De huurkosten van het Hofshuus voor de Huwelijksvoltrekking zijn € 275,=   /  Deze kosten betaalt u aan het Hofshuus.

Wilt u het het Hofshuus als trouwlocatie? Neem dan contact op: