Museumboerderij het Hofshuus

Terug naar de dag van gisteren. Terug naar het leven op het platteland aan het begin van de vorige eeuw. Stap in het leven van je ouders, grootouders en overgrootouders. Ontdek aan de hand van voorwerpen hoe zij in de eerste helft van de vorige eeuw werkten en leefden op de boerderij.

Geniet van deze prachtige museumboerderij vol herinneringen uit het verleden en het omliggende erf met de mooie tuinen en ‘oude’ gewassen. De voorwerpen die u aantreft zijn niet verzameld om hun schoonheid of grote waarde, maar vooral omdat ze ‘uit het leven gegrepen zijn’. Dankzij deze voorwerpen komen verdwenen aspecten van onze voorouders weer tot leven. Dus een bezoek brengen aan ons museum is een tijd vol herinneringen ophalen. Een gedeelte van de collectie is boven en alleen toegankelijk via een trap. Op deze site krijgt u al een goede indruk van onze collectie, de gebouwen en het prachtige erf.

Sfeervolle locatie voor feesten, trouwceremonies en bijeenkomsten

De historische museumboerderij “het Hofshuus” en de bijbehorende veldschuur “Gesinkschure” kunnen ieder afzonderlijk maar ook gezamenlijk worden gehuurd voor uiteenlopende bijeenkomsten en activiteiten, die passen binnen de sfeer en de omgeving van gebouwen en terreinen. Daarbij zou je kunnen denken aan sfeervolle bijeenkomsten en activiteiten, maar ook aan vergaderingen, exposities, presentaties etc.

De huurder heeft de vrije keuze om de facilitering van de bijeenkomst helemaal zelf ter hand te nemen met gebruikmaking van de aanwezige middelen of dit te laten doen door de lokale horeca.

Nieuws